Music Video

Sembang Soda EP 2: Masdo

Membawa kembali gaya muzik 60-an yang terkenal dengan genre “pop yeh-yeh”, Masdo adalah sebuah kugiran muzik yang memang luar biasa. Kami dari The Daily Seni, dengan kerjasama TAPAUtv, sempat berborak dengan mereka tentang hero-hero muzik mereka, cabaran mereka sebagai ‘band’ yang ingin mempopularkan tarian klasik “twist” dan banyak lagi! Sama ada anda merupakan peminat tegar Masdo, ataupun baru nak kenali mereka, Sembang Soda sesuai untuk semua!

 

bo9FNDMTXdqWG0b5X0Dpw7Y2NwH
Inspirasi nama Masdo dari watak Masdo dari filem P. Ramlee, Do Re Mi

Lagu mereka yang paling mahsyur sekarang ialah Bunga – lagu romantis yang boleh membuat jiwa berasa angau sambil badan menari-nari.

Part 1: Kenali Masdo dan ‘Bunga’

Panjangkan cerita dia? Tak apa kan?” – Mawi

Orang cakap jodoh” – Ali


Part 2: Inspirasi dan Album Baru

Pastu band ni follow band Changcuters.  Semangat band tu ah.Am

Boleh mencarut ke?  – Putuceri


Jika anda ingin mengenali Masdo, follow mereka di Twitter, Facebook dan Instagram. Mereka akan adakan banyak ‘kenduri’ (istilah mereka bagi ‘konsert’) yang semua boleh pergi. Nantikan album baru mereka, Selamat Tinggal Pujaan yang mungkin akan diterbitkan selepas raya ini. Moga Syawal kali ini menjadi lebih LUAR BIASA!

1 comment

  1. Salam semuanya. Terhibur bila dengar cerita2 muzik dari idola idola aku ni, Masdo.. actually, saya membesar dgn lagu Masdo iaitu The Lipstik pada suatu ketika dahulu. Dan juga Hujan. Kalau band2 lain tadi sama mcm yg Ali dgn Mawi dengar iaitu The last shadow puppets, the changcuters, bittersweet, butterfingers, one buck short, dan bnyk lagi. Bagi saya semua saya dengar. Dari situ timbul minat nak jadi musician sbb saya suka hiburkan org, saya suka bila atas stage. Dulu, teringin nak survive dlm muzik ni mcm, nak berkecimpung dlm muzik tapi apakan daya, sgt susah dgn umur yg masih kanak2 ini. Bila nmpk Ali buat comeback dgn masdo, rasa mcm terharu laa sbb saya inspired by Ali dari segi penulisan lagu dan saya inspired by Ambobzeela dari cara main drum. So harapan saya, agar Masdo ttap Masdo dan dimurahkan rezeki slepas pelancaran album nanti in shaa Allah.. tq Ali, tq masdo, tq the lipstik sbb mewarnai kehidupan knak2 saya dan masih lagi mewarnai zaman remaja saya kini.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: